У Маріуполі під арешт за тиждень потрапляють близько 100 громадян, повертаються звідти не всі, - Андрющенко

У Маріуполі під арешт за тиждень потрапляють близько 100 громадян, повертаються звідти не всі, - Андрющенко

Російські окупанти продовжують масові арешти цивільних в Маріуполі. Щотижня в окупованому місті спецслужби рф затримують близько сотні людей, однак не всі з них потім повертаються додому, розповів в ефірі "Ми-Україна" радник міського голови Петро Андрющенко.

"Заарештовують всіх за все, навіть за підписку на українські Telegram-канали та українські новини. Це погіршується тим, що системно росія постійно змінює склад ФСБ, що працює на території Маріуполя. І кожен новий починає все знову", - зазначив він.

Андрющенко наголосив, що рівень репресій, зачисток та пошукових заходів проти населення не слабшає з першого дня окупації. Навпаки, він набрав там максимальних обертів приблизно рік тому і з того часу немає ніякого прояснення.

"З одного боку, це дозволяє ефективно цього уникати. Люди мали змогу вивчити, як діють окупанти, що вони роблять та як робити так, що не потрапити їм в руки. З іншого боку, це розв'язує руки нашому спротиву, оскільки ми розуміємо, що в незалежності від того, чи будуть проводитися якісь акції саботажу чи активних дій все одно будуть зачистки, рандомні невибіркові затримання, для того відзвітувати, що когось знайшли. Вони абсолютно не залежать від того, чи діє партизанський рух, чи ні", - розповів радник мера.

Також Андрющенко наголосив, що наразі невідома доля тих людей, яких було заарештовано і вони зникли. Раніше таких бранців, яких підозрюють у нібито участі в руху опору або роботу на ЗСУ, відправляли в Оленівку, Донецьк, Макіївку та Горлівку. Куди росіяни їх направляють нині невідомо.

Як писав "Ми-Україна" раніше, експерт ринку пального, директор консалтингової компанії “А-95” Сергій Куюн попередив українців про погіршення якості бензину від деяких виробників.

Головне