У Маріуполі перебуває понад 30 тисяч окупантів

У Маріуполі перебуває понад 30 тисяч окупантів

Станом на 17 квітня у тимчасово окупованому Маріуполі знаходиться близько трьох десятків тисяч російських окупантів. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко, пише Радіо Свобода.

“На території Маріуполя, Маріупольського району перебувають від 25 до 30 тис. окупантів. Зрозуміло, що з військовою технікою. Техніка здебільшого та, що має забезпечити піхоту, є танки й зрозуміло, що система ППО. Це основне, що перебуває на території Маріуполя або району. Якихось великих рухів останнім часом ми не спостерігаємо”, - зазначив він.

Андрющенко пояснив, що скупчення російських окупаційних військ в місті свідчить про контрнаступ ЗСУ.

“Окупанти поки що не розуміють, з якого боку він буде відбуватися, тому тримають просто резерви на випадок аби потім швидко перекидувати на ту чи іншу ділянку фронту”, - наголосив радник мера.

Зазначається, що росіяни майже знищили Маріуполь обстрілами. За оцінками ООН, у місті знищено або пошкоджено близько 90% багатоповерхових житлових будинків та близько 60% приватних будинків.

Наголосив, що російські загарбники планують привезти на будівельні роботи до окупованого Маріуполя в’язнів з Білорусі. Переважно це стосується тих, хто були засуджені за нетяжкі злочини.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, загарбники у тимчасово окупованому Маріуполі встановити пам’ятник російському генералу Роману Кутузову, який брав участь у захопленні населеного пункту.

Головне