У Маріуполі окупанти розпочали мобілізацію, - мерія

У Маріуполі окупанти розпочали мобілізацію, - мерія

Російські окупанти розпочали мобілізацію у тимчасово окупованому Маріуполі. Там тепер працюють призовні комісії.

Про це повідомила Маріупольська міська рада у Telegram-каналі.

"Маріуполі почали працювати призовні комісії. Окупанти вже шукають громадян, які не виконують "військові зобов'язання". Ворог планує призивати чоловіків до серпня", - йдеться в повідомленні.

Міськрада також опублікувала так зване "направлення на медкомісію від військкомату". Її отримав один з жителів Маріуполя.

Як зазначається, першими на обстеження потрапили працівники "бюджетної" сфери.

Крім того, Бойченко зазначив, що тепер чоловіків у тимчасово окупованому Маріуполі можуть відправити вмирати за російських загарбників, які знищили їх місто.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко також заявив, що російські окупаційні війська розпочали мобілізацію у тимчасово захопленому Маріуполі. Чоловіків із числа “бюджетників” уже відправлено на медкомісію. За його словами, медична комісія проходить в лікарні інтенсивної терапії.

Також росіяни хочуть мобілізовувати мешканців ТОТ під приводом “евакуації”. В уряді рф обговорюють зміни до постанови “Про порядок евакуації населення, матеріальних та культурних цінностей в безпечні райони”. Одне з питань до обговорення – це процес евакуації військовозобов’язаних чоловіків.

Окупанти планують “фільтрувати” населення під час так званих евакуацій, а чоловіків вивозити до окремих таборів, де  їх передадуть в підпорядкування військкоматів. Сама постанова стосується й територій рф. Відтак, ймовірно, росіяни планують протестувати даний процес на ТОТ України з подальшим застосуванням на території рф.

Головне