У Малайзії зіткнулися два гелікоптери: загинули щонайменше 10 осіб

У Малайзії зіткнулися два гелікоптери: загинули щонайменше 10 осіб

Під час репетиції військового параду в Малайзії сталася авіакатастрофа, коли в повітрі зіткнулися два вертольоти Королівського військово-морського флоту. Унаслідок інциденту загинули щонайменше 10 людей.

Місцеві ЗМІ опублікували відео зіткнення.

Подія сталася о 09:30 за місцевим часом (04:30 за Києвом) у місті Лумут, де розташована база ВМФ. Пілоти двох вертольотів AgustaWestland AW139 і Eurocopter Fennec не помітили один одного під час маневрування.

Один вертоліт зачепив гвинт іншого, в результаті чого обидва зазнали катастрофи. AW139 впав на територію стадіону, а Fennec – біля басейну спортивного комплексу ВМФ.

Це сталося під час підготовки до військового параду на честь 90-річчя Королівського ВМФ, яке заплановане на кінець травня. Усі жертви були визнані мертвими на місці, а їхні останки направлені до військового шпиталю Лумута для ідентифікації.

У військовому відомстві зазначили, що буде сформована комісія для розслідування причин цієї трагедії. Пожежно-рятувальна служба штату отримала повідомлення про інцидент о 09:50 за місцевим часом (04:50 за Києвом).

Напередодні два вертольоти Ш-60К ВМС Японії, кожен з чотирма членами екіпажу, зазнали аварії в Тихому океані під час нічних тренувань. Рятувальні служби розпочали пошук зниклих безвісти.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на фронті протягом минулої доби відбулося 86 бойових зіткнень. Загалом військо рф завдало шість ракетних та 77 авіаційних ударів, здійснило близько 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Головне