У МАГАТЕ заявили про погіршення ситуації на окупованій ЗАЕС

У МАГАТЕ заявили про погіршення ситуації на окупованій ЗАЕС

Ситуація з ядерною безпекою на окупованій Запорізькій атомній електростанції погіршується. Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Такий висновок гендиректор МАГАТЕ зробив після атаки безпілотника на окупованій ЗАЕС 17 серпня. Тоді дрон вибухнув поблизу ставків охолодження та всього за 100 метрів від критичної Дніпровської лінії електропередачі, яка живить станцію. 

"Ми знову бачимо ескалацію загроз ядерній безпеці та безпеці Запорізької АЕС. Я залишаюся надзвичайно стурбованим і повторюю свій заклик до максимальної стриманості з усіх сторін і до суворого дотримання п’яти конкретних принципів, встановлених для захисту станції", - наголосив Гроссі.

Як відомо, експерти МАГАТЕ відвідали місце вибуху та зафіксували пошкодження, ймовірно, спричинені дроном з вибухівкою. Жертв і пошкоджень обладнання АЕС внаслідок вибуху немає.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський повідомив, що російські окупанти розпочали пожежу на території Запорізької атомної станції ввечері 11 серпня. Показники радіації були в нормі, однак ситуація виявилася небезпечною.

Головне