У М'янмі лютує найпотужніший за 15 років ураган: поранено як мінімум 700 людей, є загиблі

У М'янмі лютує найпотужніший за 15 років ураган: поранено як мінімум 700 людей, є загиблі

На М'янму обрушився циклон "Мокка", який набирав силу над Бенгальською затокою протягом кількох днів. Ураган зайшов в країну з західного боку зі швидкістю вітру близько 209 км/год у неділю, 14 травня, пише AP.

За словами лідера Благодійної асоціації молоді у штаті Ракхайн, внаслідок стихії поранень зазнало щонайменше 700 людей. За його словами, що троє людей загинули. Своє ім'я чоловік просив не вказувати, остерігаючись репресій з боку влади країни, якою керують військові.

Він розповів, що вода затопила як мінімум 10 низовинних районів західного узбережжя. Місцевим жителям довелось перебиратися на дахи та верхні поверхи в очікуванні порятунку. На заваді негайному початку пошуково-рятувальної операції став шквальний вітер.

"Вчора після 16:00 шторм трохи ослаб, але вода не спала. Більшість із них(місцевих мешканців - ред.) усю ніч сиділи на дахах своїх будинків. Вітер дув усю ніч", - розповів чоловік.

https://twitter.com/Top_Disaster/status/1657681795771699204

Потужні пориви вітру зруйнували стільникові вежі, зв'язок та інтернет в частині країни зник.

Управління військової інформації М'янми поінформувало, що циклон "Мокка" пошкодив будинки, енергетичну інфраструктуру електропостачання, човни та ліхтарні стовпи у селищах Сіттве, Кьяукпью та Гва. Ураган також зірвав дахи зі споруд на Кокосових островах.

Волонтери скаржаться, що в притулках, в яких від стихії уриваються тисячі людей, не вистачає їжі.

https://twitter.com/VegasBoyAHM/status/1657644499500257280

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Кенії число жертв секти "судного дня" досягло 201 людини. Перші кілька десятків загиблих були виявлені наприкінці квітня. Операція з ексгумації тіл триває, і кількість жертв може зрости.

Головне