У Львові затримала 18-річного організатора незаконого переправлення осіб через кордон

У Львові затримала 18-річного організатора незаконого переправлення осіб через кордон

Львівська поліція затримала 18-річного організатора незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних через кордон, який брав від 10 000 до 15 000 доларів за перехід лісосмугою.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

18-річний мешканець Рівненської області збирав “клієнтів” у Львові, а потім транспортував їх до Закарпатської області, де їх проводили через лісосмугу або вказували безпечний маршрут для перетину кордону.

За результатами проведених заходів поліцейські встановили, що організатор планував переправити клієнта найближчим часом, за що мав отримати 12 000 доларів. Після отримання частини від обумовленої суми - 10 500 доларів оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі затримали його.

Слідчі повідомили про підозру затриманому за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 75 700 гривень. Санкція статті передбачає покарання до дев'яти років позбавлення волі.

Заходи з викриття організатора проводилися спільно з працівниками сьомого прикордонного Карпатського загону, за процесуальним керівництвом Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Як писав “Ми-Україна” раніше, правоохоронці завершили розслідування за підозрою керівника державного підприємства у привласненні засобів захисту рослин на суму понад 270 мільйонів гривень.

Головне