У Львові СБУ викрила подружжя агентів ФСБ, які готували ракетний удар по ТЕС

У Львові СБУ викрила подружжя агентів ФСБ, які готували ракетний удар по ТЕС

Спеціалісти з кібербезпеки Служби безпеки зупинили діяльність агентурної групи ФСБ, яка готувала ракетний удар проти енергетичної інфраструктури Львівщини.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Основними цілями ворога були електростанції, які забезпечують електроенергією значну частину регіону. Для виконання цього завдання російські спецслужби залучили місцеве подружжя.

Головною фігурою в цій схемі виявився чоловік, який вже знаходився у в'язниці за інші злочини. Він потрапив під вплив ФСБ через свою активність у соцмережах, де висловлював підтримку агресивних дій росії проти України. Співробітники ФСБ змогли вербувати його через онлайн-чат, де надавали завдання та інструкції. Вони також залучили його дружину до цієї справи. Жінці доручили знаходити та фотографувати енергетичні об'єкти.

Окупанти обіцяли фінансувати всі витрати та надавати грошову винагороду за розвідувальну діяльність. Після збору розвідданих вони планували використати їх для ракетних ударів з метою знеструмлення західного регіону України.

Однак СБУ вчасно викрила ці злочинні наміри і завадили їхній реалізації. Під час обшуку в камері агента було вилучено мобільний телефон, який використовувався для комунікації з ФСБ.

Зловмиснику оголошено підозру за державну зраду та застосування статей Кримінального кодексу України, що передбачають довічне позбавлення волі.

Також планується повідомити про підозру у державній зраді дружині фігуранта.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, минулоріч в Україні виявили 47 агентурних мереж, які працювали на російські спецслужби.

Головне