У Львові поліція затримала угруповання, яке планувало випустити 100 000 підроблених доларів на ринок

У Львові поліція затримала угруповання, яке планувало випустити 100 000 підроблених доларів на ринок

У Львові правоохоронці затримали сімох учасників організованого угруповання фальшивомонетників, які планували збувати підроблені 100-доларові купюри.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Поліція Львівщини викрила організоване угруповання, яке займалося виготовленням і збутом підроблених 100-доларових банкнот зразка 2006 року. Підроблені купюри ділки реалізовували через пункти обміну валют або використовували для купівлі техніки та ґаджетів. Зловмисники планували випустити на ринок 100000 фальшивих доларів.

Організаторами угруповання виявилися двоє мешканців області 24 та 29 років. Вони координували діяльність групи, розподіляли винагороди та інструктували учасників. П’ятеро збувачів отримували 20% від реалізованих сум.

Під час обшуків вилучено 221 000 гривень, 23 000 доларів (з яких 17 000 підроблених), дев’ять елітних автомобілів та чорнові записи. Слідчі Львівської обласної прокуратури повідомили затриманим про підозру за ч. ч. 2 та 3 ст. 199 (зберігання, перевезення з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України. 

Шістьом з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави від 242240 до 4 мільйонів гривень, ще одного відправлено під нічний домашній арешт. Їм  загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, суд обрав запобіжний захід колишньому вчителю, якого звинувачують у зґвалтуванні та розбещенні неповнолітніх учнів.

Головне