У Львові ліквідовано канал нелегального переправлення чоловіків через кордон, - ДПСУ

У Львові ліквідовано канал нелегального переправлення чоловіків через кордон, - ДПСУ

Співробітники оперативно-розшукового відділу сьомого прикордонного Карпатського загону спільно з міграційною поліцією Львівської області затримали організатора схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. 

Організатором схеми виявився 19-річний мешканець Львова, який запропонував клієнту виготовити підроблені документи від імені гуманітарної організації, що мали дозволити виїзд за кордон під час воєнного стану.

Зловмисника затримали в момент передачі грошей, які він планував перевести на криптовалютний рахунок, з подальшим виведенням на інший рахунок. За свої послуги він вимагав 16 900 доларів США. За його словами, він знайшов цю “роботу” в інтернеті і мав отримати відсоток від суми.

Організатору оголошено підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, яка передбачає до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі затриманого взято під варту, а досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Як писали “Ми-Україна” раніше, СБУ разом з Нацполіцією, управлінням внутрішньої безпеки Міноборони та керівництвом ЗСУ розкрили корупційну схему, що стосувалася нарахування соціальних виплат військовим.

Головне