У Луганській області окупанти заборонили святкувати День Святого Миколая

У Луганській області окупанти заборонили святкувати День Святого Миколая

У тимчасово окупованому Старобільську Луганської області росіяни вирішили скасувати святкування Дня Святого Миколая у всіх навчальних закладах.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор через Телеграм.

Окупанти стверджують, що це є виключно українське свято, і не рекомендують готувати подарунки для дітей. Замість цього, дітей має привітати, серед інших, Киш Бабай з Татарстану, якого призначили так званим куратором деяких окупованих громад Луганщини.

Крім того, у Луганську місцевий аграрний університет отримав статус федерального від російських окупантів, але працівники університету, починаючи з нового навчального року, не отримують заробітну плату.Заборгованість з виплати зарплати вже триває три місяці. Також цього літа їм не виплатили гроші за відпустку.

Він також зазначив, що українські захисники на Луганщині відбивають атаки російських сил біля Стельмахівки, що у Сватівському районі.

"Не полишає противник намірів й захоплення Серебрянського лісу, де його тільки за учора чотири рази зупинили українські захисники. Ствольна та реактивна артилерія окупантів максимально задіяна при будь-якій погоді. Обстріли населених пунктів та укріплень зараз максимально щільні", - підкреслив Лисогор.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, поблизу Кремінної було зафіксовано вже два випадки, коли бійці армії рф вдавались до самогубства, замість того, щоб здатися в полон Силам оборони України.

Головне