У Лондоні посилили поліцейські заходи: місто готується до двох масштабних протестів

У Лондоні посилили поліцейські заходи: місто готується до двох масштабних протестів

Одразу дві масштабні акції протесту відбудуться в суботу, 26 жовтня, у британській столиці. По це пише Reuters.

Перша - марш "Об'єднаймо королівство", організований антиімміграційним активістом Стівеном Якслі-Ленноном, відомим як Томмі Робінсон. Учасники цього заходу планують зібратися біля залізничної станції Вікторія та рушити до будівлі парламенту.

Водночас на протилежному кінці Уайтхоллу - головної вулиці, що веде до парламенту, заплановане проведення контрпротесту антирасистських активістів та представників профспілок.

Правоохоронці підготувались до напруженого дня. Заступниця помічника комісара поліції Рейчел Вільямс наголосила на тому, що силовики мають достатньо ресурсів для реагування на можливі інциденти та рішучого припинення будь-яких правопорушень.

Посилені заходи безпеки запроваджуються після липневих заворушень у містах Британії, спричинених дезінформацією в соціальних мережах щодо вбивства трьох дівчат. Тоді протести проти мігрантів та мусульман призвели до арешту понад 1500 осіб, близько 1000 з яких було висунуто звинувачення.

Нагадаємо, раніше цього місяця посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що пілоти ЗСУ вже завершили підготовку на британській землі та незабаром вирушать на бойові завдання. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, британський уряд оголосив про виділення додаткових 155 мільйонів доларів для підтримки морської коаліції України. 

Головне