У Лівані повністю відключили електроенергію

У Лівані повністю відключили електроенергію

У Лівані стався масштабний енергетичний колапс через вичерпання запасів палива на ключовій електростанції Захрані. Останній працюючий енергоблок зупинився, що призвело до повного знеструмлення країни. Про це повідомляє L'Orient Today.

Державний постачальник електроенергії Electricité du Liban (EDL) повідомив про припинення роботи всіх генеруючих потужностей через відсутність мазуту. Це вплинуло на функціонування критичної інфраструктури, включаючи аеропорт, порт, системи водопостачання та каналізації, а також в'язниці.

Південно-ліванське управління водопостачання попередило про можливе скорочення подачі води та закликало громадян до її економії.

Ситуація загострилася попри нещодавні урядові рішення про закупівлю додаткового палива. За словами тимчасового міністра енергетики Валіда Фаяда, проблема виникла через затримки з переказом коштів центральному банку Іраку, що призвело до зриву поставок палива.

EDL заявляє про готовність відновити роботу електростанцій, як тільки буде забезпечено постачання необхідного палива.

"Останній активний блок на електростанції Захрані був змушений повністю зупинитися через повне вичерпання запасів мазуту на станції, що призвело до повного відключення електроенергії на всій території Лівану", - йдеться в повідомленні державного постачальника електроенергії Electricité du Liban (EDL).

Нагадаємо, незважаючи на активність українських сил у Курській області, російські війська не послабили натиск на Часів Яр. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Андрій Полухін, прес-офіцер 24-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти продовжують спроби захопити Вовчанськ. Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив офіцер бригади "Рубіж" Володимир Черняк.

Головне