У Литві закликали громадян "вкласти заощадження в танки, а не в шкарпетки"

У Литві закликали громадян

У Литві міністерка економіки та інновацій Аушріне Армонайте закликала громадян країни "вкласти заощадження в танки, а не в шкарпетки". На її думку, інвестиції з боку громадян Литви можуть бути одним з джерел фінансування оборони.

Про це повідомило видання Delfi.

"Є способи, наприклад, взяти гроші в кредит у жителів. Я чула критику ідеї таких облігацій, але ж є чимало фінансів, які ще є у людей. Може, краще не в шкарпетці тримати, а в танк вкласти", - пояснила Армонайте.

Вона переконана, що варто роз'яснити ідею облігацій населенню. При цьому можливо, що держава не надасть великі відсотки, але є люди, які добровільно підтримують Україну і зрозуміють таку ідею, "якщо буде ясно, кому, коли і скільки грошей потрібно".

Напередодні прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте такж запросила лідерів партій, представників бізнесу та профспілок до обговорення джерел фінансування оборони, коли закінчиться дворічний термін дії податку на надприбутки банків.

Нагадаємо, Литва прийняла рішення надати допомогу Україні на суму 200 млн євро, яка включатиме боєприпаси, військову техніку та інше обладнання. Крім того, Литва приєднається до коаліції з розмінування на території України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський під час звернення до литовського народу спільно з президентом Литви Гітанасом Наусєдою заявив, що коли ми разом, навіть холод відступає. Він наголосив, що буде день після війни і буде день після Путіна.

Головне