У Литві виявили російський розвідувальний гідролокатор

У Литві виявили російський розвідувальний гідролокатор

Військові Литви повідомили, що на Куршській косі був знайдений російський гідроакустичний сонар, який призначений для виявлення та локалізації підводних човнів.

Про це повідомляють Військово-морських сил Литви.

Гідролокатор знайшов 3 лютого місцевий мешканець.

Після ідентифікації експертами військово-морських сил пристрій був визнаний гідроакустичним сонаром російського виробництва, який колись використовувався для збору розвідувальної інформації та визначення місця знаходження підводних човнів.

Наразі пристрій неактивний і зберігається на складі Військово-морських сил.

Військові зазначили, що такі гідроакустичні сонари використовуються для виявлення руху великих підводних об'єктів біля морського дна за допомогою гідроакустичних датчиків.

Це не перший випадок виявлення подібних російських пристроїв: вони також були знайдені в 2021 році в Балтійському морі біля берегів Литви та в Атлантичному океані поблизу Великої Британії та Ірландії.

Нагадаємо, у Кремлі прийняли рішення перевести колишніх найманців з групи "Вагнер" під контроль офіційної структури - Росгвардії. На півдні росії для них будують нову базу.

Новий керівник групи "Вагнер" Антон ("Лотос") Єлізаров опублікував своє перше відеозвернення після загибелі колишнього лідера "Вагнера" Євгена Пригожина та колишнього командира Дмитра "Вагнера" Уткіна в авіакатастрофі у серпні 2023 року.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Австрія відхилила запит української сторони щодо екстрадиції колишнього очільника Нацбанку України Кирила Шевченка.

Головне