У Литві прикордонники змусили росіян стирати з вагонів військову символіку

У Литві прикордонники змусили росіян стирати з вагонів військову символіку

Литовські прикордонники відмовилися пропустити вагони транзитного поїзда, що рухався за маршрутом Москва – Калінінград, через те, що на них були зображені символи російської армії "Z" та напис "Вільнюс – місто росії".

Про це повідомляє Delfi, посилаючись на інформацію литовської прикордонної служби.

Інцидент стався на минулому тижні на прикордонному пункті в Кені, коли транзитний потяг Москва – Калінінград прибув до Литви. Прикордонники помітили на одному з вагонів символ "Z" і напис "ZOV", а на іншому – "Вільнюс – місто росії".

Екіпаж поїзда не зміг пояснити походження цих написів.

Литовські прикордонники попередили, що якщо символи та написи не будуть прибрані, вагони залишаться за межами Литви, а пасажири повинні будуть пересаджуватися в інші вагони.

Начальник поїзда разом з екіпажем під наглядом прикордонників стерли написи за допомогою піску. Після цього поїзд зміг продовжити свій маршрут.

Варто зауважити, що у Литві демонстрація символів російської агресії, таких як літери "Z" і "V", а також георгіївської стрічки, заборонена законом. Порушники можуть бути оштрафовані та притягнуті до адміністративної відповідальності.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Молдові заблокували доступ жителям країни до семи пропагандистських сайтів. З відповідною вимогою до операторів мобільного та інтернет-зв'язку звернулася Служба інформації та безпеки країни. 

Головне