У лісі на Прикарпатті знайшли тіла двох грибників: деталі

У лісі на Прикарпатті знайшли тіла двох грибників: деталі

Рятувальники разом з місцевими жителями 12 жовтня знайшли тіла двох чоловіків у лісах Калуського та Коломийського районів Івано-Франківської області. Обидва трагічні випадки сталися під час збирання грибів.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

У першому випадку службам надійшла інформація про зникнення жителя Коломийського району 1971 року народження, який вирушив збирати гриби поблизу села Товмачик, Коломийської територіальної громади. Він пішов до лісу поблизу ще 11 жовтня, але додому так і не повернувся.

Пошукові роботи тривали всю ніч, вранці тіло чоловіка вдалося знайти. Загиблого рятувальники транспортували до населеного пункту.

Другий випадок трапився в Калуському районі. Місцевий житель 1963 року народження також вирушив збирати гриби 11 жовтня поблизу села Завій Новицької громади. Його тіло виявили місцеві жителі наступного ранку.

Для обох пошуково-рятувальних операцій були задіяні кінологи зі службовими собаками та безпілотні літальні апарати. Наразі правоохоронці з'ясовують обставини обох трагедій.

“Не вирушайте в ліс, якщо почуваєтеся зле, і завжди беріть із собою аптечку для першої медичної допомоги, а також не ходіть до лісу коли не знаєте місцевості та при погіршенні погоди”, - звернулися рятувальники до грибників.

Як писав “Ми-Україна” раніше, гірські рятувальники отримали повідомлення про смерть чоловіка під час збору грибів поблизу села Вишків, що в Калуському районі на Прикарпатті.

Головне

Прем'єр-міністр України спільно з віцепрем’єр-міністром з відновлення Олексієм Кулебою провів нараду щодо підготовки до опалювального сезону та захисту критичної інфраструктури.

Президент України Володимир Зеленський розповів, про що йому вдалося домовитися під час закордонних візитів, які він здійснив останніми днями до країн Європи.