У лікарні розповіли про стан німецького волонтера Мавіка Рубена після російського обстрілу

У лікарні розповіли про стан німецького волонтера Мавіка Рубена після російського обстрілу

Постраждалий внаслідок обстрілу на Донеччині 9 вересня медичний волонтер організації Road2Relief Мавік Рубен перебуває у Дніпропетровській лікарні.

Як розповіли "Ми-Україна" у медзакладі у чоловіка опіки майже 20% тіла та поранення плеча. Щодня йому проводять обробку ран, є позитивна динаміка лікування, чоловіка готують до евакуації в Німеччину.

"Кожного дня проводяться хірургічні обробки цих обпалених тканин. Думаю, що він цю війну згадуватиме ще довго. На жаль, велика частина тіла постраждала - близько 20%", - розповів лікар.

Як відомо, у суботу, 9 вересня, біля прифронтового міста Часів Яру на Донеччині під обстріл росіян потрапили волонтери організації Road2Relief. Волонтери рухалися зі Слов’янська у напрямку Бахмута, проте потрапили під перехресний вогонь у смт Іванівське Бахмутського району Донецької області. Від прямого удару автомобіль перекинувся та загорівся.

У машині перебували німецький медичний волонтер Рубен Мавік, шведський волонтер Йохан Матіас Тир, канадський волонтер Ентоні Ігнат та іспанська волонтерка і директорка “Road to Relief” Емма Ігуаль. Рубен і Йохан зазнали тяжких осколкових поранень, двоє іншх - загинули.

Road to Relief — українська гуманітарна громадська організація, яка була створена в березні 2022 року для надання допомоги та підтримки цивільному населенню України, яке постраждало від російського вторгнення. Її волонтери працюють у Донецькій та Херсонській областях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни продовжують воювати з лікарняними закладами на Херсонщині. Під черговий удар 11 вересня потрапила амбулаторія у селі Станіслав Херсонського району, постраждав фельдшер.

Головне