У лікарні помер хлопчик, який під час удару по "Охматдиту" перебував у реанімації

У лікарні помер хлопчик, який під час удару по

У лікарні помер хлопчик, який перебував у відділенні реанімації Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" під час ракетного удару російських окупантів, що стався 8 липня.

Про це повідомив голова Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко у Facebook.

Після удару дитина була транспортована до однієї з лікарень Києва.

"Помер маленький хлопчик, який на момент ракетного удару знаходився у критичному стані у відділенні реанімації Охматдиту. Після - він був транспортований до однієї з лікарень Києва. Приносимо свої щирі співчуття рідним малюка. Ніколи не пробачимо російським терористам, які вбивають наших дітей", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про удар по "Охматдиту": "В такі моменти я хочу вбити Путіна, ми всі хочемо"

Що відомо про удар по "Охматдиту"

 

  • Під час атаки 8 липня постраждала енергетична інфраструктура Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". У ДТЕК заявили, що на території лікарні були повністю зруйновані дві підстанції, які забезпечували електропостачання медичного закладу.
  • Також ворожий удар знищив корпус, в якому маленькі пацієнти проходили процедуру діалізу, пошкоджено "хірургічні, онкологічні, соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії, радіології та променевої терапії, операційний блок, дві реанімації та єдина в країні онкогематологічна лабораторія".
  • Удар по дитячій лікарні “Охматдит” з боку окупантів, був здійснений із застосуванням крилатої ракети Х-101.На місці трагедії знайдено уламки корпусу та руля цієї ракети, а також інші речові докази.
  • Пізніше СБУ виявила нові докази, які підтверджують цей факт. 
  • Держава зобов'язалася повністю відбудувати "Охматдит", розпочавши роботи негайно. 
  • Українці та бізнес зібрали майже 300 млн гривень на відновлення лікарні "Охматдит".
  • Литва виділила €1 млн на відновлення “Охматдиту” після ракетної атаки рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, іядентифіковано ще сім російських військовослужбовців, які під час окупації міста Буча Київської області вчинили злочини проти мирного населення.

Головне