У Латвії штрафуватимуть за автомобільні наліпки "Я – русский"

У Латвії штрафуватимуть за автомобільні наліпки

Поліція Латвії отримає право накладати штрафи на водіїв, у чиїх автомобілях буде знайдено наліпки "Я - руський". Також це стосується написів, які висловлюють підтримку або героїзують військову агресію росії проти України.

Цю інформацію оголосила латвійська поліція в своєму офіційному Twitter-акаунті 25 вересня.
 
Коментар було опубліковано як відповідь на фотографію автомобіля з латвійськими номерами, на задньому склі якого була наліпка з написом "Я - русский" (я росіянин).

У повідомленні поліції стверджується, що у випадку виявлення таких написів поліцейські негайно просять водія видалити їх і пояснити мету та мотиви їх використання.

Порушники можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності. Поліція також закликає громадян повідомляти про випадки автомобілів із символікою, яка героїзує російську агресію.

Нагадаємо, 19 вересня Латвія вирішила закрити КПП у Сілені на кордоні з Білоруссю. Призупинення роботи контрольно-пропускного пункту є наслідком нелегальної міграції з території Білорусі.

Вже 22 вересня стало відомо, що Латвія планує заборонити автомобілям рф і Білорусі перебувати в країні.

Заплановані зміни вимагатимуть від власників транспортних засобів з російськими та білоруськими реєстраційними номерами, що в’їжджають на територію Латвії, у визначений термін перереєструвати ці транспортні засоби в Латвійській Республіці, визначатимуть наслідки та відповідальність власників транспортних засобів у разі невиїзду.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США запровадили експортні санкції проти п’яти російських компаній.

Головне