У Латвії затримали росіянина за підозрою у шпигунстві на рф

У Латвії затримали росіянина за підозрою у шпигунстві на рф

Служба держбезпеки Латвії затримала громадянина росії, якого підозрюють у шпигунстві на користь російських спецслужб.

Інформацію про цю подію оприлюднили в Delfi.

Затримання сталося ще 20 грудня 2023 року, але офіційно оприлюднено лише тепер. За інформацією, розкритою в повідомленні, кримінальний процес стосовно громадянина рф розпочали 18 грудня за статтею 85 Кримінального кодексу Латвії, а саме за незаконний збір та передачу секретної та іншої інформації іноземній розвідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому НАТО уникає прямого конфлікту з рф

Інформація, отримана в ході розслідування, свідчить про те, що ця особа збирала й передавала російським спецслужбам дані про критичну інфраструктуру та військові об'єкти в Латвії. Крім того, вона надавала інші види підтримки російській спецслужбі в проведенні дій, спрямованих проти латвійської держави.

Були проведені кримінально-процесуальні дії на п'яти об'єктах, пов'язаних із затриманим. Наразі громадянину рф обрали запобіжний захід - арешт.

Нагадаємо, минулого року у Польщі під суд потрапили 16 російських шпигунів, які працювали на розвідку рф. Наразі проти них до суду передали обвинувальний акт.

Спецслужба, яка замовляла певну розвідувальну інформацію, надавала грошову винагороду особам за виконані завдання. Спілкувались вони у соціальних мережах, де їх і завербували.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, прокуратура завершила розслідування вбивства письменника Вакуленка на Харківщині.

Головне