У Латвії заблокували 17 російських пропагандистських сайтів

У Латвії заблокували 17 російських пропагандистських сайтів

У Латвії заблокували доступ до 17 порталів з російськими доменами, які публікують викривлені пропагандистські новини.

Про це повідомляє Delfi.

Латвійська Національна рада з питань електронних медіа видала розпорядження про обмеження доступу до 17 російських онлайн-ресурсів, які висвітлюють події у світі відповідно до наративу кремля або публікують іншу російську пропаганду.

Закрито доступ до сайтів, які поширюють спотворену і неправдиву інформацію про події у світі, виправдовують вторгнення росії в Україну і приєднання частини України до росії, а також інформацію, спрямовану проти незалежності, суверенітету і територіальної цілісності Латвії. Також закрито доступ до сайтів, які поширюють викривлену і тенденційну інформацію підкреслюючи "особливу" роль росії та російської мови. 

Регулятор ухвалив дане рішення після ознайомлення з контентом цих порталів, реагуючи на звернення іншого відомства.

Нагадаємо, компанія Meta Platforms Inc заявила про видалення акаунтів у соціальних мережах, які були спрямовані на російськомовну аудиторію Молдови. Фейкові профілі розміщували публікації, які критикували прозахідну президентку Маю Санду, а також проєвропейських політиків. Водночас вони підтримували проросійські партії в країні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України та Національна поліція затримали двоє російських агентів, які планували виготовити саморобний вибуховий пристрій та підірвати його в одному з людних місць столиці.

Головне