У Латвії переконані, що росія залишатиметься загрозою навіть без Путіна

У Латвії переконані, що росія залишатиметься загрозою навіть без Путіна

росія залишатиметься загрозою, навіть коли нею керуватиме не Володимир Путін. Таку думку висловив міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш, пише The Telegraph.

За його словами, російські імперські претензії, які нині проявляються в Україні, нестимуть загрозу і в подальшому.

"Європі доведеться мати справу з небезпечною росією на довгий час, а імперіалістичні амбіції рф переживуть Путіна… Нам ще довго доведеться мати справу із проблемною, небезпечною росією", - заявив Кріш’яніс Каріньш.

І додав: "Навіть після закінчення цієї війни, а всі війни зрештою закінчуються, ми все одно матимемо проблему в рф, яка не буде безпосередньо пов'язана з правлінням Путіна".

При цьому він наголосив, що нині у росії не спостерігається зовсім ніяких рухів, які б свідчили про лібералізм. Тому, переконаний глава МЗС Латвії, у найближчому майбутньому жодних змін у рф та її політиці очікувати не варто.

Крім того Каріньш заявив про недопустимість переговорів з рф, до яких нині Україну підштовхують деякі країни.

"росія довела, що використовує мир, аби переозброїтися та напасти",  - наголосив міністр закордонних справ Латвії.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Литві підтримали ідею президента Франції Емманюеля Макрона щодо відправки військ західних країн в Україну. Голова МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс наголосив, що нині в Україні вирішується доля усієї Європи.

Головне