У Київській облраді пояснили, навіщо їм сайт за мільйон гривень

У Київській облраді пояснили, навіщо їм сайт за мільйон гривень

У Київській обласній раді пояснили, навіщо установі потрібен новий сайт за мільйон гривень і на які саме роботи планують витратити кошти. Відповідний допис опубліковано на офіційній сторінці установи у Facebook.

Напередодні увагу громадськості привернув тендер на розроблення нового сайту для облради, де вартість робіт оцінили в понад мільйон гривень. Активіст і правозахисник Олег Симороз припустив, що вартість робіт завищена. Водночас низка розробників із ним не погодилася, відзначивши, що ціна може бути обґрунтованою залежно від складності технічного завдання.

У поясненні йдеться про те, що сайт облради не оновлювався вже 7 років. Через це він має обмежений функціонал і піддається хакерським атакам. Для того, аби мати можливість самостійно оновити та модернізувати його, потрібен вихідний код, доступу до якого в посадовців немає. Ці проблеми мають вирішити шляхом створення нового сайту.

Наразі тендер завершено. У ньому брав участь один кандидат із ціновою пропозицією у 980 тисяч гривень. Його пропозицію відхилили через проблеми в оформленні документів. Невдовзі посадовці планують оголосити новий тендер.

Під час формування очікуваної вартості орієнтувалися на аналогічні закупівлі, зокрема для сайтів Київської міської ради й Офісу Генерального прокурора, відзначають в облраді.

Як відомо, напередодні активіст Олег Симороз звернув увагу громадськості на вищезгаданий тендер Київської обласної ради, припустивши, що ціна завищена. Водночас розробники у відповідь на це зазначали, що вартість робіт залежить від складності техзавдання, але в цілому вона може бути обґрунтованою.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, У КМДА показали, як триває будівництво дворівневої розв’язки на перетині вулиць Полярної та Богатирської в Оболонському районі Києва, яку почали будувати в червні 2023 року.

Головне