У Києві зафіксували спалах кишкової інфекції одразу у 10 людей

У Києві зафіксували спалах кишкової інфекції одразу у 10 людей

У Києві зафіксували спалах кишкової інфекції одразу у 10 людей. Усі вони їли в одному закладі в Подільському районі міста.

Про це повідомила прес-служба Київського міського центру контролю та профілактики хвороб на сторінці у Facebook.

Як зазначається, у період з 17 по 18 липня надійшли повідомлення про випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію в 10 мешканців. Йдеться про жителів Оболонського, Дніпровського, Подільського, Солом’янського та Шевченківського районів столиці.

Попередньо, можливою причиною хвороби могло стати вживання містянами 15-17 липня неякісної готової продукції у закладі громадського харчування Подільського району.

Станом на зараз хворі перебувають на лікуванні в медичних закладах Києва. Лікарями та фахівцями Центру проводяться необхідні бактеріологічні обстеження на кишкову групу інфекцій.

Нагадаємо, у підтоплених через підрив росією дамби Каховської ГЕС районах Херсона вдалося уникнути кишкових інфекцій. Попри це, наголосив очільник Міністерства охорони здоров’я України Віктор Ляшко, наразі на цих територіях вже є нові виклики.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві з 6 по 10 липня виявили три випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію через сальмонелу. Як зазначається, ймовірно, захворювання були спричинені бактерією сальмонелою. За попередньою інформацією, ймовірною причиною хвороби могло стати вживання громадянами 4 липня неякісної кондитерської продукції власного виробництва однієї з торгівельних мереж столиці.

Наразі всі захворівші отримали необхідну медичну допомогу. Вони перебувають на амбулаторному лікуванні. Було розпочато епідеміологічне розслідування.

Головне