У Києві заборонили вмикати російську музику

У Києві заборонили вмикати російську музику

У Києві заборонили вмикати російську музику та інші російськомовні культурні продукти в публічних місцях.

Відповідне рішення ухвалила Київська міська рада, передає прес-служба.

Депутат Київської міськради Вадим Васильчук розповів, що такі заходи вжили, аби захистити український інформаційний простір від впливу держави-агресора.

"Фактично, передбачено заборонити публічне висвітлення та демонстрацію російськомовних товарів та послуг. Це книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні звукозаписи, вироби художніх промислів, театральні та циркові вистави, концерти та послуги. Російська - мова країни-агресора, і їй не місце у серці нашої столиці", - пояснив депутат.

Він також зазначив, що під обмеження підпадають і об'єкти матеріальної та духовної культури, які мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають охороні відповідно до законодавства України.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України дозволив водіям не пускати у громадський транспорт пасажирів, які слухають гучну музику. Уряд також заборонив вмикати музику та фільми у салонах, у таксі – лише за згодою пасажира.

Крім того, уряд заборонив вмикати в автобусах музику та фільми. Це дозволено, якщо в салоні є навушники або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів. Нововведення буде стосуватися також таксі. Музику водії можуть вмикати тільки, якщо пасажир не заперечує.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві перейменували ще 14 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та Радянським Союзом. Зокрема, тепер у місті не буде парку Пушкіна. Як зазначається, відповідне рішення підтримали на пленарному засіданні Київської міськради більшістю голосів.

Головне