У Києві попрощались із рятувальником Русланом Кошовим, який загинув у Гостомелі (фото)

У Києві попрощались із рятувальником Русланом Кошовим, який загинув у Гостомелі (фото)

У Києві попрощались із рятувальником Русланом Кошовим, який загинув у Гостомелі 24 лютого 2022 року. Він був начальником пожежно-рятувальної частини 30, яка знаходилась на території ДП “Антонов”.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України. Як зазначається, Руслан прибув у частину до своїх колег близько 7 години ранку в день повномасштабного вторгнення. Однакуже в обід він перестав відповідати рідним на дзвінки та повідомлення.

"Паралельно в той час почали ширитись новини про захоплення росіянами летовища у Гостомелі. До кінця дня рятувальник так і не вийшов на зв’язок, а пізніше стало відомо, що рашисти розстріляли пожежне авто за кермом якого був Руслан Кошовий. Тоді чоловік намагався врятувати своїх колег та вивезти їх з території аеродрому", - йдеться в повідомленні МВС.

Тіло Кошового окупанти тоді віддавати відмовились. Проте після деокупації Київщини його не знайшли ні на території ДП “Антонов”, ні в межах України.

Півтора роки родина шукала, зверталась до різних служб, волонтерів та громадських організацій, аби мати змогу попрощатися з Русланом та гідно поховати його в Україні. При цьому результатів не було.

Під час останнього обміну загиблими у серпні 2023 року стало відомо, що серед них і начальник ПРЧ-30 Руслан Кошовий. У п'ятницю, 8 вересня, рідні, колеги та всі, хто знав його, провели рятувальника в останній путь.

“Уся багатотисячна родина рятувальників ДСНС схиляє голови перед Русланом та його вчинком. Він намагався врятувати людей, загинувши сам. Усі його знали як висококваліфікованого керівника та добродушну людину. Наш святий обов’язок пам’ятати Руслана і допомагати його родині”, - наголосив т.в.о. голови ДСНС Володимир Демчук.

Кошовому посмертно присвоєно звання полковник служби цивільного захисту та нагороджено орденом “За мужність” III ступеню. У нього залишилась донька, дружина, батьки та брат, який наразі теж служить у лавах ДСНС України. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, побратими вшанували пам’ять пілотів, які загинули ввечері, 25 серпня, на Житомирщині, та символічно попрощалися із ними.

Головне