У Києві на Алеї сміливості встановили дошку з ім’ям Джо Байдена

У Києві на Алеї сміливості встановили дошку з ім’ям Джо Байдена

Алея сміливості у Києві поповнилась ім’ям ще одного справжнього друга України - президента США Джо Байдена. 

На дошці написана дата першого телефонного дзвінка Байдена Президенту Володимиру Зеленському у день повномасштабного вторгнення рф в Україну (24 лютого 2022 року) та перший візит американського лідера в Україну (20 лютого 2023 року).

Алея сміливості у Києві з’явилась на 31-у річницю Незалежності України. Її створили на площі Конституції навпроти будівлі Верховної Ради. Першим іноземним лідером, чиє ім’я з’явилось на Алеї сміливості став польський лідер Анджей Дуда. Слідом за ним там встановили дошку з ім’ям експрем'єра Великої Британії Бориса Джонсона.

Також на Алеї сміливості є дошки з іменами президента Латвії Егілса Левітса, прем’єрів Польщі, Чехії та Словенії - Матеуша Моравецького, Петра Фіали та Янеза Янша, віцепрем’єра Польщі з  питань безпеки Ярослава Качинського та інших. 19 січня до "клубу" долучився президент Євроради Шарль Мішель.

Нагадаємо, Байден прибув до Києва з неанонсованим візитом 20 лютого. Американський лідер зустрівся з Зеленським. Лідери обох країн говорили про ситуацію на фронті, а також про український народ, який переживає сьогодні надзвичайно важкі часи.

Експерт Ради зовнішньої політики “Українська призма” Олександр Краєв вважає, що інформація про те, що американський президент Джо Байден мав приїхати з візитом у Польщу, була спланованим маневром. Вона мала відволікти розвідки Китаю і росії та зробити поїздку лідера США до Києва безпечнішою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, “Укрпошта ” анонсувала новий поштовий випуск до річниці початку повномасштабної війни в Україні. Марка “ПТН ПНХ!” буде введена в обіг 24 лютого 2023 року.

Головне