У Києві через аварію без світла були жителі кількох районів

У Києві через аварію без світла були жителі кількох районів

У Києві зранку у вівторок, 20 червня, через аварійне знеструмлення без світла залишилися жителі Подолу, Оболоні та частково Троєщини.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК Київські електромережі в Telegram-каналі. Як зазначається, о 7:47 аварійно були знеструмлені чотири високовольтні підстанції ДТЕК Київські електромережі.

"Енергетики оперативно переключили клієнтів на резервні джерела живлення і о 8:12 повернули світло в усі домівки. Причини аварії з'ясовуються", - йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, вдень, 2 червня, Київ та область накрила потужна буря, почалася гроза. Внаслідок цього частина регіону залишилася без світла. Як зазначається, місця можливих підтоплень моніторять гідрослужби “Київавтодору”. Напередодні у занижених місцях додатково очистили зливостоки. Рівень небезпечності було оголошено жовтий.

Водночас через грозу вже були часткові відключення у Подільському, Оболонському та Святошинському районах столиці та Фастівському і Бучанському районах Київщини.

Мешканці столиці та регіону публікували безліч відео та фото бурі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у низці областей України у вівторок, 30 травня, вдень раптово зникла електроенергія. Це було спричинено зниженням частоти в об’єднаній енергосистемі України. У компанії додали, що оператор системи передачі електроенергії в країні о 14:32 дозволив відновити електропостачання. В “Укренерго” наголосили, що випадок жодним чином не пов’язаний з з нестачею потужності в українській енергосистемі.

У компанії обіцяли, що світло в оселі українців повернеться “у найближчі години”. Вже розпочато розслідування причин інциденту.

Головне