У Києві без світла залишилося 100 000 споживачів: причини

У Києві без світла залишилося 100 000 споживачів: причини

Аварійні відключення світла сталися у Києві та області сьогодні, 21 червня. У столиці знеструмлено 100 000 споживачів.

Про це повідомляє  КМВА та ДТЕК.

"На мережах НЕК "Укренерго" виникла аварійна ситуація. По Києву відключено 100 тисяч споживачів", - заявили в Київській міській військовій адміністрації.

У ДТЕК додали, що аварійні відключення світла у частині Шевченківського, Святошинського, Солом'янського, Голосіївського та Подольського районів Києва. Причиною відключення стала аварія в енергосистемі. Поки терміни відновлення електропостачання невідомі.

Також ДТЕК повідомляє, що у Бучанському районі Київської області також екстрені відключення.

Нагадаємо, 20 червня у Києві без світла були мешканці Оболонського та Подільського районів і частково - Троєщини (Деснянський район). Близько 7 ранку чотири високовольтні підстанції ДТЕК "Київські електромережі" аварійно знеструмлювалися. Клієнтів енергетики оперативно перемкнули на резервні джерела живлення, тому світло в домівки повернулося о 8:12.

Крім того, вчора через падіння уламків збитого російського дрона у Київській області була пошкоджена лінія електропередач. Внаслідок інциденту майже пів тисячі абонентів були знеструмлені.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти щонайменше двічі цілились ракетами у будівлю Головного управління розвідки Міноборони – у березні 2022-го та у травні 2023 року.

Головне