У Китаї молодятам виплачують грошовий бонус, якщо вік нареченої не перевищує 25 років

У Китаї молодятам виплачують грошовий бонус, якщо вік нареченої не перевищує 25 років

У Китаї з'явилась нова виплата для молодят. Закоханим, які беруть шлюб дають винагороду у 1000 юанів (137 доларів) якщо нареченій 25 років або менше. Як пише The Guardian, відповідну ініціативу реалізують у східному окрузі Чаншань.

За задумом, цей грошовий бонус спонукатиме молодь іти під вінець і заводити дітей. Також в регіоні запроваджено низку субсидій на догляд за дітьми та освіту для родин, які мають дітей.

У Китаї чоловікам дозволено одружуватися з 22 років, жінки в країні мають право виходити заміж з 20-річного віку. Кількість шлюбів в КНР за підсумками 2022 року обвалилася до рекордно мінімального значення - 6,8 млн. Торішній показник виявився на 800 000 тисяч меншим за той, що був зафіксований у 2021 році.

За повідомленнями державних ЗМІ, рівень народжуваності в Китаї, який і без того є одним із найнижчих у світі, впав до рекордно низького рівня 1,09 у 2022 році.

Як відомо, населення Китаю у 2022 році скоротилося вперше більш ніж за 60 років. Чисельність зменшилася на 850 000 осіб, до 1,41 млрд. Падіння було відзначено вперше із 1961 року.

Нагадаємо, весною цього року стурбовані ситуацією китайські чиновники висунули більше як 20 рекомендацій, які могли б посприяти підвищенню народжуваності. Серед озвучених пропозицій: виплата субсидій родинам на першу дитину (нині в КНР її дають на другу та третю дитину); розширення безплатної освіти; вдосконалення програми лікування безпліддя; скасування державних обмежень на кількість дітей в сім’ях та інші.

Як писав “Ми-Україна” раніше, психологиня Віра Романова розповіла, наскільки знижується рівень фертильності через війну.

Головне