У Китаї через потужну повінь з ферми втекло понад 70 крокодилів: місцевих просять сидіти вдома

У Китаї через потужну повінь з ферми втекло понад 70 крокодилів: місцевих просять сидіти вдома

Влада китайського міста Маомін оголосила про початок операції з відлову більш як 70 крокодилів, які втекли на волю з ферми після сильної повені. Як пише CNN, місцевих жителів закликали без нагальної необхідності не залишати свої оселі.

Небезпечні рептилії проживали на крокодилячій фермі в Маоміні, що у південній провінції Гуандун. Однак нещодавня повінь в регіоні призвела до переповнення місцевого озера, що дозволило тваринам звідти втекти.

Видання Hai Bao News писало про як мінімум 69 дорослих особин та ще шість молодих крокодилів, яких помітили поблизу села Пен Цунь. Журналісти медіа повідомили про знахідку владу.

https://twitter.com/globaltimesnews/status/1701229870116905455

До вилову рептилій задіяні сили екстреної допомоги та гідролокаційне обладнання. Проте глибина паводкових вод створила величезну проблему для проведення операції. Один зі співробітників служби повідомив, що за таких умов, ймовірно, доведеться приспати крокодилів, а не ловити їх.

Видання зазначає, що провінція Гуандун є популярним місцем для розташування крокодилових ферм. Цьому сприяє теплий клімат.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Південний Китай та Гонконг постраждали від злив та повеней після того, як минулого тижня на регіон обрушився тайфун "Хайкуй". Регіони пережили найсильніші дощі за 140 років, вони затопили затопила станції метро, водії застрягли на дорогах. Влада призупинила роботу шкіл і закликала громадськість шукати безпечних притулків.

Екстремальні умови застали зненацька багатьох жителів і сталися лише через кілька днів після того, як Гонконг накрив найсильніший тайфун за останні п’ять років.

Головне