У Куп’янському районі посилять евакуацію через обстріли

У Куп’янському районі посилять евакуацію через обстріли

Харківська обласна військова адміністрація вирішила посилити заходи з евакуації населення в Куп’янському районі через загострення ситуації на фронті та збільшення інтенсивності ворожих обстрілів. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Дане рішення було ухвалено під час наради за участі керівництва Куп’янської районної та міської військових адміністрацій, очільників ГУНП, СБУ та ДСНС Харківської області.

“Ворог продовжує чинити терор проти беззбройних людей та цивільної інфраструктури. Останнім часом спостерігаємо посилення обстрілів з різного виду зброї”, - йдеться у повідомленні.

Наразі на території Куп’янської громади проживає понад 4 тисячі жителів, більшість з яких - люди похилого віку. 

“Важливо, щоб кожен усвідомлював необхідність виїзду до більш безпечних місць. Спільними зусиллями маємо допомогти нашим людям”, - додали в ОВА.

Згідно з оприлюдненою інформацією, влада забезпечила резерви для тимчасового проживання, гаряче харчування, продовольчі й гігієнічні набори, а також теплий одяг для евакуйованих. Також у відомстві додали, що кожному буде наданий супровід.

Нагадаємо, на Куп’янському напрямку ворог 16 разів атакував Сили оборони в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової та Вишневого. 14 боєзіткнень ще триває. По Новоосиновому та Ківшарівці ворожа авіація завдала ударів вісьмома КАБами.

Як писав “Ми-Україна” раніше, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга звернувся до європейських партнерів з проханням посилити підтримку енергетичної стійкості України.

Головне