У Криму загострився дефіцит палива через удари по логістиці

У Криму загострився дефіцит палива через удари по логістиці

У тимчасово окупованому Криму у російських загарбників загострився дефіцит палива через удари по логістиці.

Про це повідомив Центра національного спротиву. Як зазначається, на окупованому півострові загострюється гуманітарна криза. 

"Починаючи з вересня в Криму спостерігаються проблеми з паливом. Оскільки відбулося зниження обсягів відвантаження автомобільного палива із російських нафтопереробних заводів на ТОТ АР Крим", - йдеться в повідомленні.

Криза у постачанні палива обумовлена порушенням логістичних маршрутів з територією росії. Крім того, була знижена купівельна спроможність серед жителів півострова.

"Російська окупаційна адміністрація має на меті створити нові механізми субсидування окремих мереж АЗС, щоб уникнути майбутнього зростання цін на пальне. Проте, дане рішення створить передумови для закриття тих АЗС, які не будуть отримувати субсидій", - розповіли в Центрі нацспротиву.

Нагадаємо, секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов наголосив, що скільки б окупанти не галасували стосовно обстрілів удари по Криму будуть продовжуватися. Він наголосив, що український півострів у будь-якому разі буде визволений тим способом, “який ми вважаємо за необхідне”.

“Це наш півострів, і він обов’язково буде звільнений тим способом, який ми вважаємо за необхідне. На сьогодні виглядає так, що якщо росіяни не підуть із Криму самостійно, нам доведеться їх звідти “викурити” за допомогою зброї, яка є у нас в наявності”, – заявив він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, стратКом ЗС України підтвердив завдання українським військом удару по російських ракетних комплексах в Криму 14 вересня.

Головне