У Кропивницькому затримали депутата, який займався рекетом, - СБУ

У Кропивницькому затримали депутата, який займався рекетом, - СБУ

У Кропивницькому правоохоронці затримали депутата міської ради, який займався рекетом. Злочинне угруповання рекетирів, яке він очолював, було нейтралізовано.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, під керівництвом депутата кримінальники "вибивали" 92 тис. доларів з місцевого підприємця, з яким депутат має спільний бізнес.

"Цю суму потерпілий мав передати зловмисникам як сплату неіснуючого боргу перед ватажком злочинної групи. Співробітники СБУ затримали депутата в обласному центрі під час передачі йому другої частини "данини", - йдеться в повідомленні.

При цьому напередодні українська спецслужба задокументувала факт отримання ним першого "траншу" від підприємця.

До складу злочинної банди входили місцеві кримінальники, які спеціалізувалися на рекеті. За вказівкою лідера групи вони вимагали гроші з місцевих жителів під вигаданими приводами. У разі відмови – застосовували психологічний тиск, фізичне насильство та погрози вбивства.

"Під час обшуків за місцем проживання та роботи депутата виявлено велику суму готівки, ймовірно одержану злочинним шляхом", - зазначили в СБУ.

На підставі зібраних доказів йому та ще одному учаснику угруповання повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану).

Зараз вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників банди. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, НАБУ і САП повідомили про підозру народному депутату від фракції “Слуги народу” Анатолію Гуньку в одержанні 85 тис. доларів неправомірної вигоди.

Головне