У Кропивницькому поліцейські зі стріляниною провели затримання

У Кропивницькому поліцейські зі стріляниною провели затримання

У Кропивницькому, у центрі міста, 6 вересня поліцейські зі стріляниною та погонею провели затримання водія "Жигулів".

Про це повідомив голова Національної поліції Іван Вигівський на сторінці у Facebook. Як зазначається, нетверезий чоловік у центрі міста на АЗС погрожував людям підірвати гранату. Проте коли він зрозумів, що на місце їде поліція, вирішив втекти.

"Коли чоловік побачив патрульних, сів у авто та почав тікати. Патрульні намагались зупинити та заблокувати автомобіль втікача, але той продовжував рух", - повідомив Вигівський.

За словами голови Нацполіції, один із правоохоронців здійснив постріл у колесо з табельної зброї.

"Завдяки цьому зловмисник був зупинений та затриманий", - додав Вигівський.

Нагадаємо, Поліцейському, який смертельно поранив чоловіка у Дніпрі у вівторок, 29 серпня, обрали запобіжний захід. Його відправили під цілодобовий домашній арешт. Як зазначається, патрульного не доставили до суду через стан здоров’я. Саме тому він брав участь у судовому засіданні по відеозв’язку. Біля будівлі суду і в залі засідань зібралися поліцейські, аби підтримати свого колегу.

Водночас обвинувачення просило взяти підозрюваного під варту без права виходу під заставу. Натомість захист просив про особисте зобов’язання, призначення застави або домашній арешт.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Чорноморську Одеської області чоловік взяв у заручники власну сім’ю – дружину та маленьку доньку. Він утримував їх у квартирі. Близько 12-ї години до правоохоронних органів надійшло повідомлення про те, що в одній із квартир на четвертому поверсі у місті Чорноморськ жінка просить про допомогу. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група. Як зазначається, в оселі знаходився 29-річний місцевий мешканець зі своєю дружиною та маленькою донькою. Спочатку чоловік випустив тещу, а жінку з дитиною тримав і надалі. Він погрожував завдати їм тілесні ушкодження. 

Поліцейські вели з чоловіком переговори. Пізніше правоохоронці затримали зловмисника та звільнили жінку з дитиною.

Головне