У Кривому Розі сталась серйозна аварія з енергетики, - Вілкул

У Кривому Розі сталась серйозна аварія з енергетики, - Вілкул

У Кривому Розі, що в Дніпропетровській області, у середу, 10 січня, сталась серйозна аварія з енергетики, що призвело до відключення світла в низці районів міста. 

Про це повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул у своєму Telegram-каналі. За його словами, внаслідок аварії відключення електроенергії відбулись у Довгинцівському та частині інших районів населеного пункту.

"Серйозна аварія з енергетики. Без світла Довгинцівський та частина інших районів. Водопостачання переходить на генератори, буде тимчасовий провал тиску. Частина котелень переходить на генератори. Аварійні бригади працюють", - йдеться в дописі Вілкула.

Відомо, що світло зникло у мешканців деяких районів міста надвечір. Крім того, після негоди 8 січня без світла досі перебувають 12 тис. родин у Кривому Розі. Погода погіршилась ще ввечері 7 січня. Через падіння зледенілих дерев по населеному пункту було знеструмлено 30 ліній електропередач. Також без світла залишилось близько 27 тис. клієнтів, для частини з них світло вже відновили.

Нагадаємо, українська енергетична система у середу, 10 січня, зафіксувала небувалий досі обсяг споживання. Його ранковий рівень на понад 2% перевищив той, що був напередодні. Фахівці від ранку намагаються балансувати роботу енергосистеми.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, "Укренерго" прогнозує незначний дефіцит електроенергії протягом 10 січня, споживання зростає. Дефіцит очікують на рівні не більше ніж 3% споживання, для покриття буде задіяно всю потужність електростанцій, які наразі працюють у системі.

Головне