У Кремлі заявили, що французькі солдати в Україні "неминуче" будуть законною ціллю для армії рф

У Кремлі заявили, що французькі солдати в Україні

Москва офіційно поінформувала Париж, що уразі відправлення французьких військовослужбовців в Україну російська армія вважатиме їх за законну ціль. На цьому наголосила представниця МЗС рф Марія Захарова, слова якої наводить Reuters. 

"Характерно, що сам (французький президент Еммануель) Макрон пояснює цю риторику бажанням створити таку собі "стратегічну невизначеність" для росії. Ми змушені його розчарувати - для нас ситуація виглядає більш ніж точно... Якщо французи з'являться в зоні конфлікту, вони неминуче стануть мішенню для російських збройних сил. Мені здається, Париж вже має докази цього", - заявила вона.

Захарова додала, що Франція нібито то мала змогу упродовж останнього часу спостерігати збільшення кількості загиблих французів, які добровільно вирішили воювати на боці України у війни з агресором. 

Як відомо, цьогоріч у лютому Макрон заявив, що не виключає перекидання наземних військ ЗС Франції в Україні в майбутньому. Тоді ж він підкреслив, що у разі, якщо Україна зазнає поразки, то довіра до Європи впаде до нуля. 

Нагадаємо, раніше цього місяця низка іноземних ЗМІ опублікувала матеріал, в якому стверджується, що солдати Іноземного легіону Франції прибули до Слов’янська на Донеччині нібито для підтримки Сил оборони України. Французьке Міністерство закордонних справ спростувало інформацію ці дані, назвавши їх появу черговим елементом антиукраїнської пропаганди, яку веде росія. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 6 травня Кремль анонсував проведення "навчання з тактичної ядерної зброї". Росіяни заявили, що причиною їхнього проведення є "провокаційні заяви окремих західних офіційних осіб".

Головне