У Кременчуці з’явився новий сквер пам’яті жерт теракту в в ТЦ “Амсторі”

У Кременчуці з’явився новий сквер пам’яті жерт теракту в в ТЦ “Амсторі”

У Кременчуці вшанували пам'ять загиблих від удару окупантів по ТЦ "Амстор" та відкрили сквер. Про це повідомив депутат Кременчуцької міської ради Богдан Лазоренко, пише Еспресо.

Відомо, що навпроти пам’ятника Т.Шевченку висадили 12 жіночих дерев, 10 – чоловічих. Саме 22 людини загинули рік тому.  

"Рік тому загинуло 22 людини. О 15:51 ворог завдав нищівного ракетного удару. Понад 200 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Прості громадяни першими кинулись на допомогу тим, кого можна врятувати - вони виводили і діставали людей з-під завалів. Сьогодні відбулося вшанування загиблих людей, відбутий чин пам'яті, прочитана спільна молитва за душі загиблих під час цього терористичного акту", - сказав Лазоренко. 

Він додав, що у рамках рішення міськради була надана матеріальна допомога родинам загиблих, так і пораненим.

"Також була надана допомога щодо побитих вікон та людям, які втратили бізнес. Сьогодні також був відкритий сквер пам'яті в Кременчуці, були висаджені дерева. Це клени, сакури, яблуні в тій кількості, скільки загинуло людей. Кременчук пам'ятає і ніколи не пробачить цього. Місто завжди буде вшановувати пам'ять тих, хто загинув і віддає своє життя, виборюючи перемогу", - наголосив чиновник. 

Нагадаємо, що у французькі столиці з’явиться Київський сквер. Він буде знаходиться в двох кілометрах від Ейфелевої вежі.

Як писав “Ми-Україна”  раніше, у Харкові міська влада прийняла рішення перейменувати вулиці пов’язані із радянським минулим

Головне