У Конотопі після атаки рф критична ситуація зі світлом, - мер

У Конотопі після атаки рф критична ситуація зі світлом, - мер

Конотоп зіткнувся з важкою ситуацією через ворожий обстріл енергетичної інфраструктури міста. Зараз зусилля енергетиків спрямовані на забезпеченні світла в лікарні та на водоканалі. Однак, спрогнозувати, коли в домівках мешканців з'явиться електрика хоча б погодинно, поки що неможливо.

Про це повідомив міський голова Артем Семеніхін у своєму Facebook.

Пошкоджено велику кількість шкіл та дитячих садків, здебільшого вибито вікна та двері. Точна кількість пошкоджених навчальних закладів наразі невідома. 

“Завтра дитячі садки працюватимуть в режимі чергових груп”, - написав міський голова Конотопу.

Медична інфраструктура також зазнала руйнувань - у багатьох корпусах вибито вікна, однак серйозної шкоди медичному обладнанню не завдано. Лікарні продовжують працювати, всі хірурги міста перебувають на робочих місцях, приймаючи постраждалих. Наразі госпіталізовано двох чоловіків, один із яких знаходиться в комі.

“Один з них в дуже критичному стані (кома). До слова сказати, той, що в комі якраз їхав рятувати людей…”, - зазначає Семеніхін.

Через пошкодження водопостачання здійснюватиметься погодинно. Точний графік подачі води буде оприлюднено пізніше.

Знищено ділянку трамвайної колії в центрі міста, через що рух трамваїв буде обмежено. Працюватиме лише маршрут №3.

Як писав "Ми-Україна" раніше, рф у ніч проти 12 вересня завдали удару по Конотопу в Сумській області. В результаті обстрілів є руйнування та постраждалі.

Головне