У команді Гарріс визначили кандидатів у віцепрезиденти, – ЗМІ

У команді Гарріс визначили кандидатів у віцепрезиденти, – ЗМІ

Команда Камали Гарріс, яка ймовірно стане кандидатом від Демократичної партії на президентських виборах у США, обрала трьох основних претендентів на посаду її віцепрезидента.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як повідомляють джерела в кампанії Гарріс, до короткого списку входять сенатор від Аризони Марк Келлі, губернатор Пенсильванії Джош Шапіро та губернатор Міннесоти Тім Волц.

Цих кандидатів об’єднує те, що вони є білими чоловіками з центристськими поглядами. Це може допомогти Гарріс залучити коливаючихся виборців та донорів, а також вони мають виразний політичний стиль і публічно критикували Дональда Трампа.

Марк Келлі представляє важливий штат, результат голосування в якому може вплинути на вибори президента, і має більш жорстку позицію щодо міграції, ніж адміністрація Джо Байдена.

Джош Шапіро, популярний у Пенсильванії губернатор-демократ, може привернути голоси виборців з сільських районів, тоді як Тім Волц, колишній вчитель і військовий Нацгвардії США, може стати противагою кандидату у віцепрезиденти від Трампа Джей Ді Венсу в боротьбі за голоси штатів Середнього Заходу.

Крім того, команда Гарріс розглядає й інших потенційних кандидатів, зокрема міністерку торгівлі Джину Раймондо та міністра транспорту Піта Бутіджеджа.

Процес відбору кандидатів очолює колишній генеральний прокурор часів Барака Обами Ерік Голдер. Його фірма зібрала досьє на 12-15 потенційних кандидатів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, колишній президент США Обама висловив підтримку кандидатурі Гарріс.

Головне