У колонії на Львівщині викрили в’язня-агента фсб, який шукав коригувальників для ударів рф

У колонії на Львівщині викрили в’язня-агента фсб, який шукав коригувальників для ударів рф

Служба безпеки України викрила росагента, який перебував у виправній колонії Львівської області і намагався організувати власну мережу інформаторів. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

За даними відомства, зловмисник допомагав росіянам готувати повітряні атаки на військову та критичну інфраструктуру Львівщини. Основними об'єктами атак повинні були стати пункти транзитного базування важкого озброєння ЗСУ та місцеві теплоелектростанції.

"Для збору інформації, а також наведення російських ракет та дронів на українські об’єкти, фігурант намагався створити власну мережу інформаторів. До неї в’язень хотів залучити своїх близьких родичів та знайомих "на волі", - йдеться у повідомленні.

Усю отриману розвідінформацію росагент мав передавати своєму "куратору" з фсб. За кожне виконане завдання йому "гарантували" від 1 до 5 тисяч доларів в залежності від "важливості українського об’єкта".

В СБУ наголосили, що російського агента вдалося виявити своєчасно, тож плани агресора з підготовки нової серії ударів по регіону було зірвано.

Як відомо, зловмисником виявився 48-річний місцевий житель, що з 2019 року знаходиться за ґратами за вчинення тяжкого злочину. Російські спецслужби помітили чоловіка за його коментарі на підтримку збройної агресії рф проти України у соцмережі "Однокласники". Його дистанційно завербували під виглядом його знайомства з громадянкою росії.

Зловмиснику за фактом його діяльності повідомили про підозру за такими статтями:

  • ▪  ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ▪  ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ▪  ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ▪  ст. 436 (пропаганда війни);
  • ▪  ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

В СБУ наголосили, що чоловікові загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ затримала у Києві військового перевертня, який готував нові удари рф по столичних ТЕЦ.

Головне