У колишнього голови ВЛК Чернігівщини вилучили майже $1 млн: чиновника затримала СБУ

У колишнього голови ВЛК Чернігівщини вилучили майже $1 млн: чиновника затримала СБУ

Служба безпеки України викрила масштабну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку у Чернігові. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

У Службі зазначили, що затримали колишнього голову місцевої військово-лікарської комісії, який за хабарі допомагав військовозобов’язаним зі зняттям з військового обліку на підставі фіктивних довідок щодо непридатності до служби за станом здоров’я.

"У подальшому ухилянти використовували ці документи для незаконного виїзду за межі України", - зазначили у СБУ.

Співробітники спецслужби також встановили пособників фігуранта справи. Ними виявилися діючі посадовці обласних ВЛК та медичних установ. Працівники СБУ задокументували злочини ексочільника ВЛК Чернігівщини та затримали його у власному помешканні після одержання ним чергово хабара.

"Під час обшуків у затриманого виявлено майже 1 млн доларів США, а також понад 22 тис. євро. Крім того вилучено також документацію на декілька квартир і земельних ділянок, на які СБУ вже ініціювала накладення арешту", - наголосили у Службі безпеки.

Співробітники СБУ оголосили затриманому підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);
  • ⁠ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань);
  • ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Нині затриманий перебуває під вартою без права внесення застави. 

Правоохоронці нині проводять розслідування для встановлення обставин злочину та притягнення до відповідальності інших осіб, що причетні до корупційної схеми. Їм загрожує до 10 років за ґратами та конфіскація майна.

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники Самбірського районного ТЦК та СП на Львівщині, які побили цивільних, усунені зі своїх посад. Обвинувальні акти щодо них уже направлені до суду.

Головне