У КНДР заявили про імітацію ядерного удару по Південній Кореї (фото)

У КНДР заявили про імітацію ядерного удару по Південній Кореї (фото)

Північна Корея заявила поо запуск двох тактичних балістичних ракет малої дальності, які імітують ядерні удари по військових цілях у Південній Кореї.

Про це пише BBC.

За повідомленням державних ЗМІ КНДР, випробування були проведені на тлі розгортання стратегічних бомбардувальників США в регіоні.

Південна Корея повідомила, що дві ракети впали в море.

Запуски збіглися зі щорічними спільними військовими навчаннями, які проводять Південна Корея і США.

Пхеньян вже давно оцінює ці навчання як репетицію війни.

Армія Північної Кореї заявила, що ракети були запущені пізно ввечері в середу під час "тактичних ядерних навчань, що імітують удари "випаленої землі" по головних командних центрах і оперативних аеродромах" у Південній Кореї.

Лідер КНДР Кім Чен Ин раніше у вівторок спостерігав за навчаннями з підготовки свого вищого командування "до тотальної війни" з Південною Кореєю.

Також північнокорейські військові заявили, що навчання імітували відбиття раптового вторгнення, а потім початок контратаки з метою зайняти "всю територію південної половини".

Нагадаємо, 1 серпня США наклали санкції на компанії, які причетні до торгівлі зброєю між рф і КНДР.

Санкції запроваджені проти компанії “Дефенс Іінжинірінг” із Казахстану, “Верус” із росії та “Версор” зі Словаччини. Усі компанії пов’язані з громадянином Словаччини Ашотом Мкртичевим. Проти нього США ввели обмеження ще у березні цього року.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни вночі вивели ракетоносій у Чорне море, але забрали через шторм.

Головне