У КНДР стратили близько 30 посадовців через збитки від повені, - ЗМІ

У КНДР стратили близько 30 посадовців через збитки від повені, - ЗМІ

У Північній Кореї стратили приблизно 30 посадовців через їхню "нездатність" впоратися з наслідками руйнівної повені наприкінці липня, внаслідок якої загинуло та зникло понад 1000 осіб.

Про це повідомляє південнокорейське видання Chosun, посилаючись на власні урядові джерела.

За словами анонімного джерела, відповідальність за руйнування була покладена на чиновників. Їх звинуватили у корупції та недбалості під час виконання своїх обов'язків.

"У кінці липня, в районі, що найбільше постраждав від повені, близько 20-30 керівників були страчені в один день", – повідомило джерело.

Після сильних дощів та масштабної повені в північнокорейських провінціях Чагандо і Пхенан-Пукто зникло або загинуло понад тисячу людей. Водночас Кім Чен Ин назвав ці повідомлення "вигадками південнокорейських ЗМІ".

Літом 2024 року зливи спричинили повінь на річці Ялу в провінції Джаган біля кордону з Китаєм. Стихія пошкодила понад 4100 будинків, затопила дороги та залізниці, знищила приблизно 3000 гектарів сільськогосподарських земель. За даними державного телеграфного агентства, врятували близько 5 000 людей, хоча точна кількість загиблих офіційно не озвучена.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у середній школі Апалачі у Віндері, штат Джорджія (США), сталася стрілянина, внаслідок якої загинуло четверо людей.

Головне