У Китаї відбувся аукціон активів ексмільйонера: серед лотів пляшка Sprite

У Китаї відбувся аукціон активів ексмільйонера: серед лотів пляшка Sprite

Суд у Китаї провів аукціон, на якому була виставлена пляшка безалкогольного напою Sprite. Це один з активів китайського ексмільйонера.

Про це пише видання SCMP.

Аукціон, що відбувся як частина процесу банкрутства, викликав критику через марну витрату судових ресурсів.

Пляшка, яка в магазині коштує всього 6 юанів (близько 9 центів США), була виставлена на аукціон з початковою ціною 4,2 юаня та кроком у 0,08 юаня. Суд зобов'язав покупця забрати товар особисто, оскільки доставка не надавалася.

Аукціон був організований на платформі Alibaba Judicial Auction Platform.

За даними Yangtse Evening Post, власник пляшки безалкогольного напою був пов'язаний з двома компаніями, біотехнологічною фірмою та компанією з виробництва морських продуктів харчування, статутний капітал яких становив 5 млн юанів (713 000 доларів США) та 1,725 мільйона доларів США, відповідно.

Обидві компанії оголосили про банкрутство, не залишивши значних активів.

Попри те, що аукціон було скасовано через досягнуте врегулювання, він уже привернув значну увагу: 366 осіб зареєструвалися для участі в торгах, а список отримав понад 13 000 переглядів.

Раніше компанія успішно продавала на аукціоні такі предмети, як дві мийки для овочів, чашку та набір викруток.

Один із найдивовижніших аукціонів включав дві пляшки простроченої рідини для омивання лобового скла, ціна яких склала 4,08 юаня (6 центів США).

Як писав "Ми-Україна" раніше, у листопаді 2024 року в Румунії відбудеться перший тур президентських виборів, але кількість кандидатів несподівано зменшилася.

Головне