У Китаї австралійського письменника засудили до смертної кари

У Китаї австралійського письменника засудили до смертної кари

Суд у Пекіні виніс австралійському письменнику Яну Хенцзюню умовний смертний вирок за звинуваченням у шпигунстві. Про це повідомляє видання Reuters.

Через два роки покарання можуть замінити на довічне увʼязнення, якщо Хенцзюнь не скоїть злочинів під вартою.

Ян був визнаний винним у шпигунстві та "засуджений до смертної кари з дворічним випробувальним терміном, а все його особисте майно було конфісковане".

"Він покараний китайським урядом за свою критику порушень прав людини в Китаї та за захист універсальних цінностей, таких, як права людини, демократія та верховенство права", - заявив Фен.

Нагадаємо, працівника Головної дирекції з боротьби з організованою злочинністю Болгарії затримали на роботі за підозрою в шпигунстві на користь росії.

Про це заявив головний секретар МВС країни Живко Коцев у понеділок, 5 лютого, передає Болгарське національне телебачення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Польщі під суд потрапили 16 російських шпигунів, які працювали на розвідку рф. Наразі проти них до суду передали обвинувальний акт.

Спецслужба, яка замовляла певну розвідувальну інформацію, надавала грошову винагороду особам за виконані завдання. Спілкувались вони у соціальних мережах, де їх і завербували.

 

Головне