У Кишиневі чоловік жбурнув "коктейлі Молотова" у двір російського посольства

У Кишиневі чоловік жбурнув

У Кишиневі чоловік у неділю кинув 2 ємності з запалювальною сумішшю у двір посольства рф, де розташована виборча дільниця. Про це повідомляє NewsMaker.

Чоловіка вже затримала поліція та встановила особу. На допиті він аргументував свій вчинок тим, що незадоволений діями російської влади.

У російській дипмісії вже засудили дії чоловіка, вимагаючи для нього "справедливого та суворого покарання".

"Рішуче засуджуємо спробу підпалу консульського відділу посольства Росії у Кишиневі. Очікуємо справедливого та суворого покарання „вогнеметача". Незважаючи на жодні провокації, голосування на дільниці триває в штатному режимі. Зазначаємо високу активність і велику кількість охочих взяти участь", - заявили російські дипломати.

Нагадаємо, кількість постраждалих внаслідок ракетного удару рф по Миколаєву вдень 17 березня зросла до п'яти осіб. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Спочатку очільник ОВА повідомив про двох постраждалих після удару окупантів, що перебували у стані середньої важкості. Згодом їхня кількість зросла до чотирьох. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, справжніми причинами зміни риторики президента Франції Емманюеля Макрона є бажання стати лідером в Європі. Про це повідомляє видання The Telegraph. 

Видання пише, що французький президент ретельно планував заяву-бомбу. На саміті в Парижі він припустив, що європейські країни можуть ввести війська в Україну. Джерела на Єлисейських полях стверджують, що Макрон попередив Шольца про свої наміри за два дні.

Головне