У Кім Чена Ина заявили про випробування "надвеликої боєголовки" крилатої ракети

У Кім Чена Ина заявили про випробування

Ракетне управління Північної Кореї заявило про проведення випробування "потужності надвеликої боєголовки крилатої ракети" у п'ятницю, 2 січня. Того ж дня, за заявою відомства, був також здійснений і пуск "зенітної ракети нового типу", пише NHK World-Japan.

Ракети запускали у Жовте море, що розташовується на західній стороні Корейського півострова.

На світлинах, які опублікувала державна інформаційна агенція Північної Кореї, видно, як ракета білого підн

На фотографіях, опублікованих агентством, видно, як крилата ракета піднімається, а потім вражає ціль на узбережжі.

"Здається, ця ракета відрізняється від звичайних крилатих ракет Північної Кореї, що можливо, пов’язано з розробкою нової або модифікованої моделі", - пише видання.

У КНДР підкреслили, що тестові пуски є складовою діяльності Управління протиракетної промисловості щодо" швидкого розвитку технологій систем озброєння нового типу". 

Як відомо, учорашні випробування стали четвертим ракетним запуском КНДР з 24 січня.

Нагадаємо, попередні пуски ракет КНДР були здійснені 30 та 28 січня. 24 числа північнокорейським режим заявив про проведення першого випробування нової стратегічної крилатої ракети Pulhwasal-3-31, що здатна нести ядерну зброю.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 19 січня військове керівництво країни оголосило про тестування підводного ударного безпілотника Haeil-5-23, здатного нести ядерний боєзаряд.  Водночас Південна Корея вважає заяву КНДР про випробування підводного ядерного БпЛА "сфабрикованою".

 

Головне