У київському метро демонтували стару назву "Дружби народів" та замінили на "Звіринецьку"

У київському метро демонтували стару назву

На станції метро "Звіринецька" у Києві демонтували стару назву "Дружби народів" та встановили два комплекти нової. Про це повідомили в КМДА.

Перші написи на колійній стіні облаштували у ніч на 2 травня. Проводити роботи можна лише вночі, оскільки відсутній рух поїздів та напруга на контактній рейці.

Один комплект назви станції "Звіринецька" має 13 символів, а вага однієї літери — від 5 до 6 кілограм. Загалом для цієї станції виготовили 52 символи. 

Решту написів змонтують в одну з наступних ночей.

Автор шрифтів станцій "Звіринецька" та "Площа Українських Героїв" — шрифтовий дизайнер, фахівець Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Богдан Гдаль.

Нагадаємо, росіяни використовують дрони-камікадзе над ядерними реакторами окупованої Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє ГУР.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська намагається захопити стратегічну ініціативу на східному фронті. На деяких напрямках противник створив певну перевагу у силах та засобах. Попри нерівні сили, українські захисники контролюють ситуацію.

Головне